28 Haziran 2009 Pazar

YAŞ ARALIKLARINA GÖRE OYUN VE OYUNCAKLAR

OYUNCAKLARA İLİŞKİN TAVSİYELER

• Çocuk, oyuncağı rahatlıkla tutabilmeli ve kavrayabilmeli
• Çocuğun el becerilerini, yaratıcılığını, düşünce, hafıza ve hayal gücünü destekleyici olmalı
• Oyuncak sağlam olmalı, kolayca temizlenebilmeli
• Bebekler ve küçük çocuklar oyuncaklarını paylaşmamalıdır. Küçük çocuklar genellikle oyuncaklarını ağzına götürürler. Bu sebeple oyuncaklar bir başka çocuk kullanmadan önce iyice yıkanarak temizlenmelidir.
• Çocuğunuzun oyuncakları ile oynadıktan sonra onları kirli oyuncaklar için ayırdığınız ve çocukların ulaşamadığı bir yere koyduğunuz bir kutuya alın. Temizledikten sonra temiz oyuncakların durduğu diğer kutuya aktarın.
• Çocukları su oyunlarında ve mutfakta yalnız bırakmayınız.
• Çocuklarınıza oyun bittikten sonra oyuncaklarını yerine koymaları gerektiğini öğretiniz.
• Ucuz ve çok basit oyuncakları satın almayınız. Oyuncak mağazaları dışındaki yerlerden oyuncak alacaksanız standartlara dikkat gösteriniz.
• Oyuncağın ambalaj/etiketi üzerindeki kullanma talimatı ve uyarıların Türkçe olmasına dikkat ediniz.
• Yumuşak hayvan ve bebeklerin yıkanır olması gerekir, bu tür oyuncaklarda gözler, burun, düğme ve diğer ayı kopmayacak şekilde dikilmiş veya yapıştırılmış olması gerekir. Çocuğun bunları ağzına sokması durumunda bu tür kopup çocuğun nefes borusunu tıkayabilirler.
• Bazı oyuncaklar örneğin çıngıraklar, sıkıştırılabilir oyuncaklar ve dişlikler yeni doğmuş çocuğun boğazım geçemeyecek kadar büyük olmalıdır. Daha kendi kendine oturmayan çocukların çıngırak, diş kaşıma halkaları ve benzer ağızlarına götürdükleri oyuncakların çıkıntılı kısımları veya yapıştırılmış parçalan olmalıdır. Çocuğun bunlaı sokması durumunda bu tür parçaların kopup çocuğun nefes borusunu tıkayabileceğini unutmayınız.
• Oyuncakları elinize alıp iyice kontrol edin. Oyuncak içindeki yumuşak dolgu malzemeleri, metal parçacıklar ve kıymıklar gibi herhangi bir sert veya sivri yabancı madde ihtiva etmemelidir.
• İnce, çabuk kırılır plastikten yapılmış oyuncaklar almayın. Üç yaşından küçük çocukların oyuncakları çöl maddeden yapılmış olmalıdır.
• İnce plastik ambalajları ve kırık oyuncakları çocuğun eline geçmeden çöpe atınız.
• Oyuncağa iliştirilmiş plastik etiketleri, fiyat etiketlerinin plastik bağcığını, ve buna benzer şeyleri kesip at tür küçük şeyler kopup çocuğun ağzına girerek tehlike oluşturabilir.
• Oyuncağın dikiş yerlerinin sökülüp sökülmediğini çekiştirerek kontrol ediniz.
• Kötü kokan yumuşak plastikten yapılmış oyuncaklar almayınız
• Çikolata yumurtaların içindeki küçük oyuncaklara dikkat ediniz. Bunlar çocuğun boğazına kaçarak tehlikı oluşturabilirler.
• Genişleyen oyuncakların (suya benzer sıvıya atıldığında büyüyen, genişleyen oyuncakların) %50'den fazl genişlememesi gerekmektedir.

Oyuncakta CE İşareti

Bu işaret oyuncak üreticisinin oyuncağın AB'nin ve ülkemizin güvenlik ve standart konusundaki ortak kuralların olduğuna ilişkin verdiği garanti anlamına gelir.
Tüm oyuncakların CE işaretini taşıması gerekmektedir. Üstünde CE işareti olmayan oyuncakları almayın. Bunlar kalitesiz ve çocuğunuz için tehlikeli olabilirler. CE işareti alttaki şekilde sembolize edilmektedir.

Oyuncak Nedir?

Oyuncak, 14 yaşından küçük çocukların oyunlarında kullanmak amacıyla tasarlanan veya imal edilen her türlü ürü araç ve gereçlerdir.

Bursaspora başarılar

Bursaspora başarılar
bursaspora başarılar diler

İzleyiciler

Hot Wheels Colour Shifters Creatures

Hot Wheels Colour Shifters Creatures
Hot Wheels Renk Değiştiren Arabalar serisinin 4 renge dönüşeni

Elele ES-555 ES-505

Elele ES-555 ES-505
Elele Şubat Kampanyası

Türkiye Oy Veriyor!

Türkiye Oy Veriyor!
Türkiye Oy Veriyor!

Pilsan Zıp Zıp Sesli Hoppala

Pilsan Zıp Zıp Sesli Hoppala
Pilsan hoppala da kampanya

Kolayoyuncak sevgililer günü kampanyası

Kolayoyuncak sevgililer günü kampanyası
sevgililer gününde sevgilinize alacağınız mükemmel hediyeler burada

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

Yeni Yılınız Kutlu Olsun
Yeni Yılınız Kutlu Olsun

Monopoly Türkiye

Türkiye Oy Veriyor!

Türkiye’nin Monopoly’si için hazırlıklar başladı; bu yepyeni Monopoly’yi memleketin her köşesinden şehirlerimiz süsleyecek.
Ay yıldızlı bayrağımızı taşıyacak bu özel oyunu, oylarıyla Türkiye şekillendirecek.

Şimdi desteğinizi gösterme zamanı. Kolayca üye olup hemen oy vermeye başlayabilir; doğduğunuz, büyüdüğünüz, sevdiğiniz şehri Monopoly Türkiye’de yer alacak 22 şehir arasına sokabilirsiniz.

28 Şubat’a dek sürecek bu çetin mücadelede her oy altın değerinde.
Bir yandan şehrinizi üst sıralara taşırken bir yandan da Monopoly Türkiye’ye herkesten önce sahip olacak 100 kişiden biri olma şansınızı artıracaksınız.

Haydi Türkiye, 28 Şubat’a kadar her gün oy ver, Türkiye’nin Monopoly’sinde hangi şehirlerin yer alacağına sen karar ver!

Aralık Fırsat Reyonu

Asioyun

Ekim-kasım

Ekim-kasım
Ekim-Kasım Kampanyası

Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı
Ramazan Bayramı

Ramazan

Ramazan
Ramazan

Ağustos Kampanya Afişi

Eylül Ayı Okul kampanyası

Eylül Ayı Okul kampanyası
Kolayoyuncak Eylül

Kolayoyuncak